Cara Nak Buat Kek Batik Jadi Lembut

600g biskut Marie patahkan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu pekat 12 cawan serbuk koko 12 cawan air masak 2 biji telur. 2- Masukkan dalam bekas satukan Serbuk Milo serbuk koko 12 cawan air panas.


Pin On Selera

Lagipun cara penyediaan nak buat pun mudah.

. 1sdk hazelnut paste tips nak bagi choc sedap macam cadbury Cara-cara. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati. Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik.

Kalau anda rajin anda boleh susunkan biskut mengikut lapisan demi lapisan iaitu selapis biskut selapis lagi coklat dan ulang sehingga semua bahan habis. Mula-mula kena patahkan biskut marie. Masukkan semua bahan dan kacau hingga sebati.

34 cawan susu pekat manis 190ml250g 12 cawan serbuk koko 50g BELI ONLINE DI SINI. Resepi yang saya kongsikan ni memang akan membuatkan kek menjadi lembut dan sedap sebab ada campuran telur. Sebab bahan pun mudah guna biskit marie sahaja.

Kek Batik Indulgence. 2Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya. Cara-cara membuat kek batik.

Simpan kek batik ke dalam chiller selama 4-6 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong mengikut tips. 3- Tuang bahan tadi dalam kua bersama marjerin. Kek batik antara yang paling mudah buat kerana tak perlu nak bakar atau kukus.

Terpaksa tolak sbb byk lagi makanan lain nak buat. Cara Buat Kek Batik Melting Biskut Lembut Macam Kek. Resepi kek batik pun ada 2 jenis.

Inilah cara nak buat resepi kek batik Milo dengan mudah di rumah. Video cara saya potong dan sy angkat kek dari loyang ada di fb saya. Double boil kan semua bahan topping.

Dengan lapisan cream cheese dan. Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je. 3Sementara adunan tersebut sejuk anda boleh buat.

Nak dapatkan hasil yang cantik pula ada tipsnya. Setiap orang mempunyai idea sendiri dan pembikinan kek batik lembut ini juga mudah sangat dan anda boleh olahkan mengikut resepi sendiri. Sejukkan sedikit adunan topping kek batik sebelum dituang ke atas permukaan kek batik.

12 cawan air masak 60ml50g 1 sudu kecil esen vanila. Resepi Kek Batik Melting versi Biskut Lembut macam kek. Hanya patah-patahkan biskut gaul dalam adunan coklat cair dan boleh sejukkan dalam peti ais dulu.

Dalam kuali panaskan butter. Tambah air dan biarkan sekata. Walau pun mudah tak perlu bakar tapi ada juga yang buat tak menjadi coklat cair ataupun biskut jadi keras.

Masukkan 200 gram buttercup. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut. Diskaun saman sebanyak 50 melalui aplikasi atau laman web MyBayarSaman ini hanya akan ditawarkan dalam masa terhad.

Pilih yang mana nak resepi kek batik tanpa telur atau ada juga yang letak telur. Kita panggil kaedah ini double bail. Lepas tu susu pekat manis telur kacau rata kesemuanya sebati.

Potong terus jangan tinggal lama sangat takut kek batik jadi lembut sikit potongan tak kemas dan mungkin comot. Buat yang ni dulu sebab bila coklat dah masak boleh letak terus. Kalau anda tiada microwave letak air di dalam kuali dan letak periuk kecil.

Cara penyediaan KEK BATIK VIRAL LEMBUT. 4 biji Telur. Beli dari HappyFresh Supermarket.

Saya pon hari² order 78 biji sehari. Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. 1 keping patahkan jadi 4.

Semuanya boleh dibeli dari HappyFresh Supermarket dan dapatkan kesemuanya dihantar ke rumah dalam 1 jam. Cara membuat kek. Tapi nak sedap pilih seperti dalam pic ni jenama Morris.

Guna api perlahan je supaya. Tak payah pakai oven tak payah bakar. 1 cawan milo 110g BELI ONLINE DI SINI.

PS Nak guna dark compound pun boleh. Kek batik ni memang selalu jadi kegemaran ramai. Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap.

Resepi kek batik ini hanya memerlukan 4 bahan yang ringkas termasuklah serbuk Milo mudah untuk dihidangkan pada bila-bila masa. Sampai tak menang tangan nak buat. Jom kita tengok bahan-bahan membuat resepi kek batik lembut special ni.

Ok ni resepi sekali lagi saya share mana yang baru nak buat or terlepas post sebelum ni. Bahan- bahan kek batik. Kemudian terus masukkan susu pekat.

12 tin susu pekat 125 gm mentega 12 cawan milo 14 cawan serbuk koko 350 gm biskut marie cara membuatnya. KEK Batam Dapat Menjadi Contoh dan Membuat Indonesia Setara dengan Negara Maju Kehadiran KEK diharapkan membangun kemampuan dan daya. Kemudian tuang ke atas kek batik atau kek coklat itu tadi dan simpan dalam peti ais sekurangnya dalam masa 6 jam untuk dapatkan hasil chocolate yang cantik di atas dan menjadi mudah apabila nak dipotong nanti.

Jika nak hasil kek batik cantik. Kek batik indulgence lembut dan tak keras. Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.

Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat. Siapa nak belajar cara buat kek ni boleh la tengok video yang saya sediakan kat bawah ni. 1- Pecahkan biskut marie kepada 3-4 bahagian dan ketepikan dahulu.

450gm biskut marie patah2kan -BELI ONLINE DI SINI. Ada yang letak telur dan ada yang tak letak telur. Nak senang masukkan dalam microwave.

Untuk faktor rasa biskut pemilihan butter adalah faktor yang paling utama mempengaruhi. Kek batik lembut ini telah siap sepenuhnya sebelum disejukkan dan disimpan dalam peti ais. Trend sekarang kek batik indulgence pula.

½ cawan air panas.


Pin On Baking


Pin On Japanese Cheesecake


Pin On Kek Batik


Pin On Food

Comments

Popular posts from this blog

Baju Sublimation Macam Mana Buat

Apa Itu Jdm Style

Common Law Is Best Described as